Status: Én måned til termin

af Julia Svanholm

Med kun én måned til termin, tænker jeg, at det er på sin plads med en lille status på både følelser og det praktiske.

En status på følelserne, tanker om fødslen og forventninger

En måned er ikke lang tid, og det er efterhånden ved at gå op for både Henrik og jeg. Vi glæ’er os helt enormt meget, og i takt med at tiden går, tænker vi vores kommende datter mere og mere ind i vores hverdag. Vi stiller tit hinanden spørgsmål såsom, “hvis hun var her i dette øjeblik, hvad havde vi så gjort med xxxx”, eller “havde vi gjort det sådan her, hvis hun havde været med?”. Det er især noget vi har spurgt hinanden om her i sommerferien, fordi vi har været en del ude og væk fra hjemmet. Vi holder meget af vores nuværende livsstil, og vi vil forsøge at bevare den så meget, som vi kan, når hun er en del af vores liv. Naturligvis skal vores aktiviteter tilpasses hende og hendes behov, men vi tror på, at rigtig meget handler om tilpasning og rutiner.

I går var vi til fødselsforberedelse (online), og det var rart at få lidt mere information om mulighederne ved fødslen. Mest af alt var det dog rart, at Henrik og jeg efterfølgende satte os ned og fik talt vores tanker om fødslen igennem. Chokolade, kaffe og en god snak om alt vi kunne komme i tanke om ved den forestående fødsel, har været gavnligt for os begge. Jeg har især haft brug for at tale om det kontroltab, som jeg med garanti vil føle under fødslen, da jeg er et planlægningsmenneske af højeste rang. Der er nemlig både noget i mig, som ser frem til at miste kontrollen og bare give mig hen til fødslen, men samtidigt skræmmer det mig også.

Vi ved af gode grunde ikke hvornår hun “beslutter sig for” at melde sin ankomst. Jeg er præcis 36 fulde uger henne i dag (træder ind i uge 37 i dag), og hun kan derfor melde sin ankomst, når som helst og hvor som helst. Hun må naturligvis gerne vente lidt endnu, men teoretisk set kan hun komme når som helst, og det er ret så vildt at tænke på. Vi håndterer det ved at forberede os på alt det praktiske, som vi overhovedet kan komme i tanke om.

Fødselstasken og pusletasken

Som en del af vores praktiske forberedelse til fødslen, har jeg pakket en fødselstaske. Den indeholder både hendes ting, mine ting og Henriks (meget få) ting. Til at pakke tasken har jeg søgt inspiration hos mine veninder og på nettet, men også min jordemoder har været god til at give mig informationer om de mest nødvendige sager. Fx skal vi selv tage en dyne med til hende, hvilket vi aldrig selv ville have haft tænkt på, hvis ikke min jordemoder havde sagt det.

Kunne du tænke dig en komplet liste over de ting, som jeg har pakket i fødselstasken? Giv mig besked ved at skrive en kommentar i feltet efter blogopslaget, og så laver jeg en til dig asap!

Pusletasken skal naturligvis også være klar til fødslen, og derfor har jeg også sørget for at pakke den, så vi kan få den med til hospitalet, når den tid kommer. Både fødsels- og pusletasken kommer til at stå klar nede i bilen fra nu af, ligesom at autostolen også har check’et ind på bagsædet. Kun få af hendes ting, såsom hendes dyne og babytæppe, bliver hos os i lejligheden indtil vi tager afsted. Vi vil gerne, at både dyne og babytæppe dufter af os og “hjemmet”, når hun skal ligge med det, og derfor befinder begge sig i vores seng, indtil vi skal afsted. Jeg har naturligvis også pakket snacks til fødslen, og de får altså også lov til at søge ly i lejligheden indtil vi skal afsted, da både Snickers og Maoam muligvis ikke trives så godt i en sommervarm bil…

Tur til Svendborg, god mad og shopping

Måske du fulgte med i Stories i onsdags, da jeg delte vores tur til Svendborg. Vi tog os en endagstur til Svendborg, så jeg først og fremmest kunne opleve Svendborg, da jeg aldrig har været der, men også for at aflægge Svendborg Sygehus et lille visit. Vi har valgt, at vi gerne vil gennemgå fødslen i Svendborg, fremfor i Odense hvor vi bor, da det er blevet anbefalet af både venner og bekendte. Derfor gik turen forbi Svendborg Sygehus, så vi kunne undersøge både vejen til sygehusets hovedindgang, parkeringsmulighederne og vejen til fødeafsnittet. Det er rart, at vi begge har set stedet før, og ved noget så lavpraktisk som hvordan parkeringsautomaten virker, så vi ikke skal slås med den, når oveskuddet muligvis ikke er helt ligeså højt.

Hvis vi på dagen ikke føler for at køre til Svendborg, eller hvis det bare går så rivende hurtigt, at vi ikke kan nå køreturen derned, så er det heldigvis så nemt, at vi bare kan ringe til Odense Universitetshospital i stedet.

Udover vores visit på sygehuset, nød vi en lang dag i Svendborg by, hvor vi fik kigget på en masse butikker og spist dejlig mad. Det var rart med en dag sammen, hvor vi bare kunne gå rundt og hygge, og Svendborg er jo et skønt sted, så det var uden tvivl en fantastisk tur.

Når alt kommer til alt…

… så er vi klar. Eller hvertfald klar til dét vi føler, at vi kan være klar til. Vi kan af gode grunde ikke være 100% klar til hverken fødsel eller barn, da vi ikke ved hvad der venter os, men så længe at vi har det godt, så er vi klar. Om en lille uge hopper jeg på barsel, hvor jeg skal lave alt og intet, herunder at læse en masse bøger, bygge rede, pleje mig selv og afholde mig selv fra at spise snackpakken med Snickers og Maoam.

Skriv en kommentar

4 kommentarer

Maria 10. august 2021 - 21:19

Meget gerne! Jeg ville elske en liste fra dig. Elsker din blog <3
Knus Maria

Svar
Julia Svanholm 10. august 2021 - 21:23

Hej Maria. Det skal du få! ❤️ Det betyder meget, at du er glad for at læse med herinde.

/ Julia

Svar
Simone Svendsen 7. august 2021 - 07:37

Hej med jer 🤩

Jeg er ligesom dig, et planlægningsmenneske, og jeg elsker tjeklister. Derfor kunne det være fedt med både en liste over fødsels- og pusletasken 😃

Lykke til med fødslen ☺️

Mvh
Simone

Svar
Julia Svanholm 7. august 2021 - 08:16

Hej Simone! Lister er simpelthen også bare det bedste (både store og små) 🙂 Jeg laver en liste for både fødsels- og pusletasken, og den kommer på bloggen forholdsvis snart.

Mange tak <3

/ Julia

Svar