Sommer og graviditet

af Julia Svanholm

Årstiderne skifter, uanset om vi vil det eller ej, og hver årstid har både flatterende og mindre flatterende sider. Nogle foretrækker de kolde måneder og andre de varme måneder, og nogle har slet ikke en holdning til årstiderne, hvorimod andre går meget op i de skiftende årstider og påvirkes meget af dem. Personligt er jeg ret så glad for forår og sommer, og her især pga. de sociale sammenkomster, som typisk fylder kalenderen op, samt alt den lækre og friske mad og drikke, som sommeren især byder på.

Da det gik op for mig, at jeg skulle være højgravid over sommeren (termin er d. 4 september), så begyndte forestillingerne straks at melde sin ankomst i mit hoved. Solbrun hud, varme sommeraftener på altanen, grillhygge med venner, flagrende sommerkjoler og en smuk skinnende højgravid mave. Uha, så mange lækre sager! Og hold nu op, hvor er det da også skønt med alle de ting! Forestillingerne er bestemt blevet til virkelighed, og når der så ovenikøbet tilføjes både iskaffe, koldskål, og vandmelon, friske danske jordbær og ærter i kilovis, så er det jo helt fantastisk at være gravid om sommeren! Og så er der jo også den klare fordel, at jeg på ingen måde behøver at bukke mig ned for at binde mine sko, da jeg jo som bekendt udelukkende går i Birkenstocks fra maj til og med september…

MEN – for der er jo altid et men! Sommeren har naturligvis også sine mindre flatterende sider, set fra en gravid kvindes synspunkt (her kan jeg naturligvis kun tale for mig selv). Det kommer jo nok ikke som en overraskelse, at især én ting kan være ret så belastende for den gravide krop om sommeren, og det er VARMEN. Hold nu op, hvor er det varmt! Den smukke sommerkjole er altså ikke helt ligeså flagrende og fin, når den sætter sig fast på mine svedige ben og ryg, og den tætte grå kjole, som viser maven frem på skønneste vis, er da helt sikkert også pænere uden den flotte mørkegrå stribe mellem mave og barm… Yes, sveden kunne jeg godt undvære.

Derudover får min dyne slet ikke lov til at være dyne, da den kun kan bruges sammenrullet mellem mine ben og som afstandsstykke til Henriks evigt varme krop. Og apropos Henriks evigt varme krop, så er mængden af put, kram og ske-ligning om natten også på et absolut minimum, da jeg simpelthen ikke kan holde ud af have en ovn af en mand liggende op af mig. Jeg elsker nærhed, put og kram fra Henrik, så der er efterhånden begyndt at opstå et lille savn hos mig på den front. Derfor går jeg i fuld tæge-mode, når der er lidt koldere temperaturer, så jeg kan nå at suge så meget “berøring” til mig som overhovedet muligt.

Der er simpelthen så skønne og rare ting ved at være gravid om sommeren, og jeg elsker det – især fordi jeg har det rigtig godt i min graviditet. Det er dog ikke altid liv og glade dage, men det skal der også være plads til. Uanset hvad, så glæder jeg mig over at være gravid med en sund og voksende lille pige, og så kan svedstriben mellem mave og barm jo egentlig være fuldstændig ligegyldig.

Skriv en kommentar