Skylampe til puslepladsen

af Julia Svanholm
Skylampe til puslebord

Jeg har været i mit mest kreative humør endnu engang, og det blev naturligvis dokumenteret i Stories på The Gram i sidste uge. Det har resulteret i spørgsmål til selve “produktionen” af lampen, og af den årsag kommer der her en lille “how to”, så du har opskriften til selv at kunne lave lampen, eller så du kan sende den til én, som står og mangler lige præcis sådan en lampe.

Sådan laver du lampen:

Du skal bruge:

  • 1 lyskæde med kugler
    • Den jeg har brugt er købt hos Jysk og linket finder du lige her.
  • Pudefyld
    • Jeg bruger polyester-pudefuld fra IKEA-puder. Du har ikke brug for særlig meget pudefyld, så én pude kan producere flere skylamper eller bruges til andet kreativt. Jeg køber altid den her pude.
  • Limpistol og smeltelim
    • Til at lime pudefyld på lyskuglerne. Min limpistol er en lille handy én, som jeg har købt hos Panduro. Se den her – og husk smeltelim. Jeg brugte ca. 8 stk. af dem med Ø7 mm. og længe på 10 cm.

Trin 1:
Spred lyskæden ud så kuglerne ligger i den form, som du gerne vil have at lampen har. Vores lampe skulle sidde fast under en hylde, og derfor har jeg lagt kuglerne, så formen har omtrent samme dybde og længde som hylden. Kuglerne kan nemt flyttes på i forhold til hinanden, så præcise mål er ikke nødvendigt.

Trin 2:
Start på den side af lyskuglerne som vender opad, og put her en god mængde lim på. Jeg påførte limen i striber over kuglen, men gør hvad du selv synes er bedst. Hurtigt efter lim skal der en tot pudefyld på, som du holder fast indtil den sidder fast.

Trin 3:
Når du har dækket hele den ene side med pudefyld, så vender du kæden om, så du kan beklæde den anden side også. Her er det vigtigt at komme godt ud på siderne, så du kan samle pudefyldet, så du ender med at have en fluffy og ikke-hullet “sky” rundt om lyskæden.

Trin 4:
Din skylampe er nu færdig og klar til at blive hængt op. Vi hængte den under en hylde over puslebordet, og til det brugte vi hvide kabelklips med søm – hvis du ikke lige ved hvad det er, så er der et link her. Vi (Henrik) bankede kabelklipsene op i bunden af hylden, hvorefter vi gravede lidt efter ledningerne inde bag alt det fluffy pudefyld, så vi kunne “hænge lampen” i klipsene. Spred kabelklipsene godt ud over det område du vil hænge lampen op på, så den hænger godt og sikkert. For at få lampen til at ligge helt plant med hylden, brugte vi limpistolen til at lime nogle af kuglerne fast direkte på hylden. Vi gravede bare lidt ind i pudefyldet til vi fandt et sted på kuglen, som egnede sig til en omgang lim, og så satte vi den fast direkte på hylden. Når lampen sidder fast, kan du nemt rette pudefyldet til og tilføje lidt ekstra på de steder, hvor den ser lidt tynd ud.

Hvis du køber de samme ting som jeg (måske har du nogle af dem i forvejen), så har du en skylampe for 235 kr. (inkl. limpistol til 70 kr.).

Held og lykke med lampen!

Skriv en kommentar

2 kommentarer

Emma 10. august 2021 - 21:28

Din lampe er så flot, og tusind tak for inspirationen <3 Jeg har købt materialerne, som du har anbefalet og går i gang med at lave en lampe til børneværelset i weekenden. Tak for en god blog!

Svar
Julia Svanholm 10. august 2021 - 21:29

Hej Emma. Velbekomme! Det glæder mig, at du kan bruge min lille guide, og jeg håber, at du bliver glad for lampen ❤️
Tak for at du læser med!

/ Julia

Svar