Hemmeligheden til mere selvforkælelse i hverdagen

af Julia Svanholm

Det er alt for nemt at glemme at forkæle sig selv i hverdagen. Måske er det svært for dig, at finde overskuddet til at forkæle dig selv i en hverdag, hvor de praktiske gøremål fylder og regerer? Eller måske er du fyldt med dårlig samvittighed over ikke at have tid nok til dem du elsker, at du ikke kan unde dig selv en smule opmærksomhed? Der kan være mange grunde, men måske det primært handler om dit perspektiv på selvforkælelse? Det var det hvert fald for mig.

“Alt eller intet”-attituden

Jeg har tidligere haft det sådan, at “selvforkælelsen” skal være af en vis størrelse, hvis det skal rykke på selvforkælelses-barometeret. Hvis jeg fx skulle forkæle mig selv med en tiltrængt ansigtsmaske, så skulle det være i forbindelse med den helt store hjemmespasoplevelse på badeværelset med levende lys, vin, snacks og den bløde morgenkåbe. Jeg havde det her indre billede af, at ansigtsmasken hang sammen med hele det set-up, som jo var drømmen at krydre en almindelig onsdag aften med. Jeg havde en “alt eller intet”- attitude til selvforkælelse, og derfor skulle det enten være hele molevitten eller intet. Så hellere vente til jeg havde tiden til at gøre det fuldt ud…

Problemet med ovenstående holdning er bare, at lige præcis dén almindelige onsdag aften, hvor jeg endelig havde sat tid af til at gennemføre “hele molevitten”, var den onsdag, hvor Henrik havde det dårligt, og derfor skulle have min omsorg. Et tidspunkt hvor alenetid pludselig ikke var en mulighed, som agerede fundament for mit lille spa set-up.

Men hvad skete der så med min selvforkælelses-spaoplevelse på badeværelset? Jo, den blev naturligvis udskudt. Så vigtig var den jo heller ikke – og da især ikke i forhold til Henriks velbefindende.

selvforkælelse i hverdagen

Om at værdsætte de små ting

Ovenstående er jo bare en tænkt situation, og Henrik har hverken haft det dårligt eller “spoleret” min selvforkælelses-spaoplevelse på badeværelset. Ovenstående er simpelthen bare for at visualisere problemet med min “alt eller intet”-forestilling om selvforkælelse. Det fungerer altså ikke i det lange løb, og især ikke når vi lige om lidt udvider vores familie med et lille menneske, som kræver min og vores opmærksomhed.

Hemmeligheden til mere selvforkælelse i hverdagen, ligger altså i at værdsætte de små ting i hverdagen noget mere. Samtidig med at “alt eller intet”-attituden skal gemmes langt væk i en mørk kælder. De fleste af os forkæler nok egentlig os selv ret meget i hverdagen, men vi ligger måske ikke mærke til det, fordi drømmen om “det bedre” tiltaler os mere.

Keep it simple

Det handler altså mest af alt om at ændre sin indstilling, og tænke lidt mindre i “drømmen”. I stedet for at stile efter den helt store spaoplevelse, så vælger jeg at se det som selvforkælelse, når jeg dagligt renser min hud med skønne produkter, eller når jeg tager en ansigtsmaske på i badet. Hvis du ikke lige er til ansigtsmasker, så kan selvforkælelse også være så simpelt som at opgradere din daglige morgenkaffe ved at købe en anden og mere velsmagende kaffe – og så samtidigt huske at værdsætte den. Din indre livsnyder vil med garanti takke dig, og så er det da heller ikke dårligt, at du bare ved at tænke lidt anerledes, rent faktisk kan nyde din hverdag en smule mere. Haps!

Og så en lille bog-anbefaling her på falderebet. En bog, som giver konkrete ideer til at krydre hverdagen lidt ekstra. Den er skrevet af Emily Salomon og hedder “Hverdagsglamour“, og er én af mine favoritter.

Skriv en kommentar