En komplet pakkeliste til fødselstasken

af Julia Svanholm
Fødselstaske, pusletaske

Hvis du søger på “fødselstaske” på Google, så vil du hurtigt serveres for en frodig buffet af pakkelister og bud på indholdet i fødselstasken. Altså tasken, som skal med til fødslen, og som det anbefales at pakke et godt stykke tid før terminsdatoen, så den er klar, når den store dag kommer. Jeg skrev første gang om fødsels- og pusletasken i mit opslag her.

Det er naturligvis helt individuelt, hvad der skal være i sådan en fødselstaske, men da jeg selv har været med til at spise fra buffeten af pakkelister på nettet, så vil jeg også gerne bidrage med min version af pakkelisten. Nedenstående pakkeliste er derfor ikke det endegyldige svar på en optimal fødselstaske, men derimod mit “take” på en fødselstaske, som passer til mig.

Med under en måned til termin (4 september 2021) er det vidst på sin plads, at fødselstasken er pakket og står klar i bilen.

Fødselstaskens indhold

Ting til baby:

For at finde frem til det tøj, som skal pakkes til baby, spurgte jeg mig selv: “Hvis jeg skulle have tøj på for første gang, hvad skulle det så være?”. Jeg er derfor gået efter tøj, som ikke strammer og som er rart mod huden. Derudover har jeg sørget for at vaske alt tøj med neutralt vaskemiddel, så hendes lille næse ikke bliver mødt af en ordentlig omgang Biotex, som noget af det første i denne verden.

 • 2 sæt tøj (2 par bukser, 2 sæt strømper, to bodies)
  • I stedet for det ene sæt tøj med bukser og bodies, har jeg pakket en heldragt, som jeg tænker vil være rar at få på som “det første stykke tøj”
 • 1 hue
 • 1 trøje til hjemturen (tilpasses efter årstiden)
 • 1 babydyne m. dynebetræk
 • 1 tæppe (kan fx bruges til at pakke rundt om hende)
 • Pusletasken (se pusletaskens indhold senere i opslaget)

Ting til mor – under fødslen:

 • Behageligt tøj til at føde i (jeg har pakket et par stretchy cykelshorts, en blød amme-bh, varme sokker, og en lang “fødselskjole”, som kan knappes op)
 • Hårelastik og hårnåle/spænder
 • Læbepromade
 • Vandrejournal
 • Sundhedskort
 • Snacks (Fx nødder, chokolade, chips, druesukker, frugt eller lign.)
 • Kamera
 • Evt. en lille bluetooth-højtaler (så kan du høre musik under fødslen, hvis du er til det)

Ting til mor – efter fødslen (på barselsgangen):

Ethvert fødselsforløb er forskelligt, og det er derfor også forskelligt hvor lang tid du opholder dig på hospitalet efterfølgende. Lad det evt. blive i bilen, hvor din partner så kan hente det, såfremt det bliver nødvendigt.

 • 1-2 sæt behageligt tøj
 • Amme-bh (min er uden bøjle og en smule stor i størrelsen. Jeg venter med at lave den helt store investering i amme-bh’er til mælken er løbet til)
 • Ammeindlæg
 • Hjemmesko (såfremt du skal gå lidt rundt)
 • Behagelige trusser, som kan holde på store efterfødselsbind
 • Toiletsager (jeg har pakket toiletsager uden parfume og duft, så hun kan dufte mig og ikke favoritten fra Lancôme)
 • 1 rulle blødt toiletpapir + evt. en skylleflaske
 • Læsestof / tablet (jeg tager den her skønne bog med)
 • Oplader til mobiltelefon
 • Evt. ammepude

Ting til din partner:

Det er en god ide, at din partner pakker en lille taske med sine ting også. Vi har pakket Henriks ting sammen med mine efterfødselsting, bortset fra madpakken, som vi tager med sammen med Snickers og Maoam (som i øvrigt stadig ligger uberørte i skuffen).

 • 1 sæt behageligt tøj
 • Toiletsager (er de samme som mine, og er pakket i den samme pose)
 • Madpakke (der er ikke mad til partneren under og efter fødslen, så det er en god ide at have mad med – især til de sene tidspunkter, hvor hospitalets kiosk ikke har åbent). Madpakken består af hjemmebagte pølsehorn, müslibarer og en proteindrik – og så får han selvfølgelig også sin del af de medbragte snacks.

Pusletasken

Vi har valgt at pakke pusletasken, så den passer til opholdet på hospitalet, men især også til hjemturen. Meget af det skal du muligvis slet ikke bruge på hospitalet, men jeg synes at det er rart at have en færdigpakket pusletaske med.

 • Bleer (str. nyfødt)
 • Stofbleer
  • 2 stofbleer til hale
  • 2 stofbleer til hoved
 • Skifteunderlag
 • 2 sæt tøj (2 par bukser, to bodies, to sæt strømper)
 • Vådservietter
 • Zinksalve
 • Ammeindlæg

Jeg har jo ikke født før, så om ovenstående pakkeliste er den helt rigtige for mig og os, det finder jeg snart ud af snart. Der kommer en update efter fødslen, hvor jeg opdaterer pakkelisten efter hvad jeg rent faktisk endte med at bruge og evt. savnede. Skriv gerne en kommentar nedenfor, såfremt du også vil tilføje lidt til buffeten, eller hvis du har nogle spørgsmål.

Skriv en kommentar

4 kommentarer

Line Jensen 27. august 2021 - 22:38

Hej Julia,
Jeg har også termin her start september – og synes det er så svært at finde ud af hvor meget tøj, der er brug for til hjemturen. Jeg har ikke en kørepose eller stor ulddragt, men derimod tænkt, at en cardigan/trøje var nok. Hvad tænker du?

Svar
Julia Svanholm 28. august 2021 - 00:00

Hej Line. Tillykke med din kommende termin. Hvor er det altså bare spændende! Jeg har pakket en cardigan og en hue, og det tænker jeg er nok. Og hvis vi kommer til at køre hjem om aftenen, så har vi pakket et tæppe, som hun kan få over sig 🙂

Svar
Camilla 15. august 2021 - 15:58

Jeg har desværre ikke noget at tilføje endnu, da jeg kun er i uge 18. Har tænkt en del overf fødslen, og jeg synes, at det er svært at finde ud af hvad der skal pakkes, så en liste er guld værd for mig. Tak. Elsker at dine opslag er så levende og personlige! Tak for en god blog <3

Svar
Julia Svanholm 15. august 2021 - 16:00

Hej Camilla. Tusind tak for dine rosende ord! Jeg er glad for, at du nyder at læse med herinde <3 Stort tillykke med din graviditet!

/ Julia

Svar